Header locatie

Locatie

Te doen

Geniet van een ambachtelijke gehaktbal in de RDM Kantine/Dokkaffee. Drink een borrel in het authentieke Café Courzand. Gooi een hengel uit in de Maas vanaf het strandje. Klus je eigen meubels in elkaar in RDM Makerspace. Neem deel aan gezellige activiteiten bij de Buurtvereniging of trap een balletje bij SV RDM.

Ontdek de Rotterdamse haven op de fiets en stap in de Waterbus voor een tripje naar Katendrecht. Of boek een rondleiding bij RDM Rotterdam en leer meer over de innovaties in de haven. Op Heijplaat is genoeg te beleven.

Daarnaast kent Heijplaat een actief verenigingsleven. Buurtgenoten organiseren allerlei activiteiten en iedereen helpt mee.

Voor de kids

Kinderen hebben op Heijplaat alle ruimte om te spelen en te ontdekken. Zandkastelen bouwen op het strandje, de geitjes aaien bij kinderboerderij De Heij. Een balletje trappen op het plein bij de muziekkapel of langs de waterkant boten tellen die langsvaren. Kortom, vervelen is geen optie!

Basisschool De Klaver ligt midden in de wijk. En in de nabije omgeving zijn diverse middelbare scholen te vinden waaronder ook het Scheepvaart en Transport College. De Hogeschool Rotterdam en het Albeda College verzorgen op Heijplaat mbo- en hbo-onderwijs onder één dak: Innovation Dock.

Innovatie

Heijplaat is één van de stadshavens van Rotterdam: een gebied met een hoogwaardig vestigingsklimaat voor haven- en transportbedrijven, maar ook voor innovatieve bedrijven en kennisinstituten, zoals RDMCampus, ICDuBO, Energy Floors en Concept House Village. Met Heijplaat profileert Rotterdam zich bovendien als koploper op het gebied van duurzame energievoorziening en klimaatadaptatie. Daarmee trekt de stad hoogopgeleide kenniswerkers aan, veelal pioniers die nieuwe trends uitproberen. Zij vinden op Heijplaat voorzieningen voor ondernemerschap, bijzondere woonmilieus, culturele voorzieningen en goede opleidingsmogelijkheden. Tegenwoordig staat RDM dan ook voor Research, Design and Manufacturing. Ook in de woningen van Het Verborgen Geheim is innovatie terug te vinden.

In no time in hartje Rotterdam

Voor de dagelijkse boodschappen opende in maart 2020 Fresh Food Heijplaat haar deuren. Voor een groter winkelaanbod ga je naar Rhoon, Portland, winkelcentrum Plein 1953 of Rotterdam Zuidplein. De watertaxi maakt een ritje naar de stad een echte belevenis. Je bent zó in hartje centrum Rotterdam. En met de auto rijd je via de Waalhaven Oostzijde de Maastunnel in richting Rotterdam centrum. De nabijgelegen A15 biedt de ontsluiting naar de rest van van de regio.

WONEN IN DE DYNAMIEK VAN DE HAVEN

Heijplaat is een bijzonder tuindorp met een rijke cultuurhistorische achtergrond. Het is er goed toeven voor hen die er tegen kunnen om midden in de dynamiek van het kloppend hart van de wereldeconomie te wonen. Deze 24/7 haven gerelateerde dynamiek is hedendaags soms nog steeds merkbaar op het gebied van onder meer geluid en verlichting.