Nieuws & updates

Het grote moment is daar: de oplevering (blog)

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018

In 2016 kochten Pieter-Jan en Shiva een woning in Het Verborgen Geheim. Een gloednieuwe, duurzame woonwijk op Heijplaat. Als één van de eersten gingen zij het avontuur aan. Onze blogger en vlogger Naomi mocht het stel gedurende het hele proces volgen: van een kennismaking met gesprekken over hun dromen en verwachtingen tot de eerste bezichtiging en de daadwerkelijke oplevering van hun woning. Begin mei was het grote moment daar!


De zon schittert op het water, mensen genieten van een hapje en drankje op het terras, kinderen spelen buiten en alles staat in bloei... Een prachtige dag op Heijplaat. Zoals gewoonlijk pak ik de waterbus vanaf de Sint-Jobskade naar de RDM werf, waar ik nog geen 10 minuten later aankom. De afgelopen anderhalf jaar heb ik deze plek in de Rotterdamse haven regelmatig bezocht. Met Pieter-Jan, Shiva en hun twee kinderen ging ik onder andere naar de RDM Kantine, restaurant Courzand en het verborgen strandje op het quarantaine-terrein. Nu kom ik hier voor een heel ander moment: de oplevering van hun woning in Het Verborgen Geheim.


Opleveringskeuring
Ik ontmoet het stel voor hun woning. De kinderen blijven thuis, aangezien het een afspraak is waarbij veel belangrijke informatie over de woning wordt gegeven. Om niets over het hoofd te zien bij de oplevering, hebben Pieter-Jan en Shiva de hulp ingeschakeld van een opleveringsdeskundige van Vereniging Eigen Huis. Samen met de bouwuitvoerder van Van Omme & De Groot wordt de woning tot in de puntjes nagelopen op eventuele bouwkundige gebreken. Een woning is tenslotte een behoorlijke investering!

De voordeur slaat open en Guus – Uitvoerder bij Van Omme & De Groot – verwelkomt het stel. We gaan direct aan de slag. We controleren ruimte voor ruimte en Pieter-Jan en Shiva krijgen allerlei tips met betrekking tot de verhuizing, het klussen en het daadwerkelijke bewonen van het huis.


Van het soppen van de badkamer met groene zeep en grootmoeders tip voor het behandelen van de kunststof kozijnen met autowas tot de ins en outs van het klimaatsysteem, wat de woning nul-op-de- meter maakt. Er wordt niets overgeslagen. Ondertussen gaat de bel en wordt het eerste meubelstuk al bezorgd: een gave hoogslaper voor hun zoontje

Overhandiging van de sleutel
Na de keuring is het tijd voor de overhandiging van de sleutel. We zeggen Guus en de heren van Vereniging Eigen Huis gedag en daar staan we dan: dit is nu echt hun huis. Pieter-Jan en Shiva kunnen dat nog moeilijk bevatten. Al die tijd leef je naar dit moment toe maar wanneer het eindelijk zover is, duurt het even voor het doordringt.

Voor mij is het nu ook tijd om op te stappen, maar tot slot ben ik toch nog heel benieuwd; wat zijn de volgende stappen? Dat hebben de twee al helemaal uitgedacht. Komende week wordt het hele huis behangen door een neef van Pieter-Jan. Daarna wordt de keuken geleverd en geïnstalleerd en tot slot wordt er een bamboe parket-vloer gelegd.

Na ons babbeltje over de verhuisplannen is het echt tijd om te gaan. Het zal vast niet de laatste keer zijn dat ik Pieter-Jan en Shiva zie. We spreken af dat ik even langs wip als ik weer een bezoek breng aan Heijplaat. Inmiddels is het stel verhuisd en zijn ze druk bezig met het uitpakken van alle spullen. Ik kan niet wachten om een kijkje te nemen!

Interesse in een woning in Het Verborgen Geheim? Fasen 1, 2 en 3 zijn helemaal verkocht, maar Fase 4 is onlangs in verkoop gegaan! Kijk op de website voor meer informatie en het aanbod en volg onze Facebook-pagina voor de laatste updates.

 • Het grote moment is daar: de oplevering

  Het grote moment is daar: de oplevering (blog)

  Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018
  In 2016 kochten Pieter-Jan en Shiva een woning in Het Verborgen Geheim. Een gloednieuwe, duurzame woonwijk op ...

  Lees meer >
 • VLOG #5: NUL-OP-DE-METER: ZO WERKT HET (vlog)

  Geplaatst op donderdag 5 april 2018
  Alle 170 huizen in Het Verborgen Geheim zijn gegarandeerd nul-op-de-meter. Dit betekent dat de energiemeter in ...

  Lees meer >
 • Vlog # 4: Binnenkijken tijdens de kijkdag (vlog)

  Geplaatst op woensdag 15 november 2017
  De vierde vlog staat volledig in het teken van de woningen. Tijdens een bezoek aan de kijkdag van fase 1, hebb ...

  Lees meer >
 • Blog 2: Ontdekkingsreis door Rotterdam-Zuid met de watertaxi

  Blog 2: Ontdekkingsreis door Rotterdam-Zuid met de watertaxi (blog)

  Geplaatst op vrijdag 10 november 2017
  Recent ging ik op pad met Vishal en Shereen, een van de stellen die een huis hebben gekocht in Het Verborgen G ...

  Lees meer >
 • Blog 1: De verborgen parel van Heijplaat

  Blog 1: De verborgen parel van Heijplaat (blog)

  Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2017
  Kort geleden sprak ik af met Pieter-Jan, Shiva en hun twee kinderen, een van de gezinnen die een huis hebben g ...

  Lees meer >
 • Vlog #3: Start Bouw-event fase 1 (vlog)

  Geplaatst op donderdag 22 juni 2017
  In de derde vlog blikken we even terug op het geslaagde start bouw-evenement, waar wij samen met de toeko ...

  Lees meer >
 • Vlog #2: maak kennis met Shereen en Vishal (vlog)

  Geplaatst op maandag 8 mei 2017
  In de tweede vlog van Het Verborgen Geheim maken we kennis met kopers Vishal en Shereen. Vlogger Naomi neemt z ...

  Lees meer >
 • Vlog #1: Gelukkige kopers (vlog)

  Geplaatst op dinsdag 21 februari 2017
  Kennismaking Pieter Jan en Shiva Het Verborgen Geheim is een bijzonder project op een unieke locatie. Dat wet ...

  Lees meer >
Toon meer berichten